Partners

Jong Gewei zou niet kunnen bestaan zonder de steun van onze structurele partners.

Transfo Collect is de zuster- en broederorganisatie van Jong Gewei in Brussel. Het werkmodel van Jong Gewei is ook geïnspireerd op dat van Transfo Collect, en werd mee ontwikkeld door Haider Al Timimi. Met Transfo Collect staan we in permanente dialoog. We wisselen ervaringen uit; begeleiders en deelnemers duiken soms in beide op en wanneer mogelijk halen we toonmomenten van Transfo Collect naar Gent.

 


Bij’
De Vieze Gasten is een sociaal-artistieke organisatie in het hart van de Brugsepoort. Het is de thuishaven van Jong Gewei. We werken er tweewekelijks op zondag en werken er aan onze toonmomenten. Bij’ De Vieze Gasten helpt Jong Gewei ook bij werving en biedt gastvrijheid en organisatorische ondersteuning.

 

Jong Gewei werkt nauw samen met het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten). De kunsthogeschool stelt een aantal docenten ter beschikking voor ateliers en biedt ruimte voor toonmomenten. KASK volgt de werking van Jong Gewei van dichtbij: Via contacten tussen deelnemers en docenten hopen we de drempel naar een opleiding te verlagen.

 

Ook VIERNULVIER opent de deuren voor Jong Gewei. We delen er een studio en werkruimte met Platform-K. Hier organiseren we 8 keer per jaar een club, gaan we met de scholieren van het scholenproject aan de slag en organiseren we zo nu en dan een toonmoment. Samen met onze deelnemers zijn we er welkom voor voorstellingen en gesprekken met artiesten.

 

de stadsmakers cv is een nieuwe coöperatie van makers, kunstenaars en creatieve ondernemers die zelf economische ruimtes in de stad beheren. Het is een broeihaard van creatief, ondernemend talent met een hart voor mensen. Jong Gewei is één van de coöperanten en nestelt voor het verdiepingstraject “Stafeta” in één van de studio’s aan de Wiedauwkaai 51.

 

 

De werking van Jong Gewei wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid. 

 

De werking van Jong Gewei wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Gent.