Partners

Jong Gewei zou niet kunnen bestaan zonder onze structurele partners.

Transfo Collect is de zuster- en broederorganisatie van Jong Gewei in Brussel. Het werkmodel van Jong Gewei is ook geïnspireerd op dat van Transfo Collect, en werd mee ontwikkeld door Haider Al Timimi. Met Transfo Collect staan we in permanente dialoog. We wisselen ervaringen uit; begeleiders en deelnemers duiken soms in beide op en wanneer mogelijk halen we toonmomenten van Transfo Collect naar Gent.

 


Bij’
De Vieze Gasten is een sociaal-artistieke organisatie in het hart van de Brugsepoort. Het is de thuishaven van Jong Gewei. We werken er tweewekelijks op zondag en werken er aan onze toonmomenten. Bij’ De Vieze Gasten helpt Jong Gewei ook bij werving en biedt gastvrijheid en organisatorische ondersteuning.

 

Jong Gewei werkt nauw samen met het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten). De kunsthogeschool stelt een aantal docenten ter beschikking voor ateliers en biedt ruimte voor toonmomenten. KASK volgt de werking van Jong Gewei van dichtbij: Via contacten tussen deelnemers en docenten hopen we de drempel naar een opleiding te verlagen.

 


Last but not least, opent ook VIERNULVIER de deuren voor Jong Gewei. We kregen er een studio en werkruimte die we delen met Platform-K. Ook onze toonmomenten kunnen hier plaatsvinden. Samen met onze deelnemers zijn we er welkom voor voorstellingen en gesprekken met artiesten.