Jong Gewei

Jong Gewei is een theaterplatform voor mensen van 16 tem 99 jaar. We willen jonge wolven helpen ontdekken waar hun talenten liggen en de drempels om dingen te creëren, overwinnen. Aan de hand van experiment en onderzoek werken we in een veilige omgeving toe naar toonmomenten. We confronteren met nuance, tegenstrijdigheden en waar- en onwaarheden, kunst en literatuur. We denken kritisch en wrijven waar nodig.

Dat doen we in Gent, één van van de meest multiculturele steden van België. Jong Gewei wil de diversiteit van de straat dan ook graag op het podium zien.  

Samen zoeken we uit wat je in huis hebt en wat je daarmee kan.

Twijfel je nog? Luister hier onder naar het interview dat in opdracht van Theater Antigone werd afgenomen van onze jongeren. In navolging van Jong Gewei werd daar een nieuw artistiek jongerenplatform Magma opgericht.

Tijdens tweewekelijkse ateliers op zondag bij Bij’ De Vieze Gasten wordt er gewerkt aan bepaalde thema’s en kan iedereen zijn specifieke vaardigheden ontwikkelen. Op het einde van elk atelier worden de presentaties aan elkaar getoond.  Maandelijks discussiëren we tijdens de Club over thema’s die ons bezig houden. Tijdens de intensieve werkweken dompelen we ons helemaal onder en creëren we een gemeenschappelijke taal en jaarlijks werken we naar een publiek toonmoment toe. Deze vaste ateliers en werkweken worden aangevuld door masterclasses i.s.m. KASK drama.

Jong Gewei is een initiatief in samenwerking met Bij’ De Vieze Gasten, VIERNULVIER en KASK. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Gent.

Contact

Wil je meer weten of deelnemen? Stuur een mailtje naar Lore Termont.

Blijf je graag op de hoogte van de ontwikkelingen van Jong Gewei? Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 

Info

Artistieke coördinatie Sofie Joye sofie@jonggewei.be
Zakelijke leiding Siebren Nachtergaele zakelijk@jonggewei.be
Productieleiding Famke Dhont famke@jonggewei.be
Sociale ondersteuning Lore Termont lore@jonggewei.be
Coaches

Ali Ünal
Bart Capelle
Georgina del Carmen Teunissen
Haider Al Timimi
Renée Goethijn
Suzanne Versele

 


Locaties

Bij’ De Vieze Gasten
Haspelstraat 31
9000 Gent

VIERNULVIER
1ste verdieping ‘Snoepwinkel’
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

De Stadsmakers
Wiedauwkaai 51
9000 Gent

Postadres

Kloppend Hert vzw
Goudensterstraat 103
9000 Gent

BTW nr: BE0511 933 930

Bestuur

Cees Vossen
Hendrik De Smedt
Jesse Vrielynck
Marij De Brabandere
Saïd Gougni
Sophie Doutreligne
Yaël Bobo