Jong Gewei

Jong Gewei is een theaterplatform voor mensen van 16 tem 99 jaar.

Jong Gewei wil wolven helpen ontdekken waar hun talenten liggen.

Gent is één van van de meest multiculturele steden van België. Jong Gewei wil de diversiteit van de straat op het podium zien.

Jong gewei is een veilige omgeving waar aan de hand van experiment en onderzoek wordt gewerkt naar een toonmoment toe.

We confronteren met nuance, tegenstrijdigheden en waar en onwaarheden, kunst en literatuur. We denken kritisch en wrijven waar nodig.

Samen zoeken we uit wat je in huis hebt en wat je daarmee kan.

Twijfel je nog? Luister hier onder naar het interview dat in opdracht van Theater Antigone werd afgenomen van onze jongeren. In navolging van Jong Gewei werd daar een nieuw artistiek jongerenplatform Magma opgericht.

Tijdens tweewekelijkse ateliers op zondag bij Bij’ De Vieze Gasten wordt er gewerkt aan bepaalde thema’s en kan iedereen zijn specifieke vaardigheden ontwikkelen. Op het einde van elk atelier worden de presentaties aan elkaar getoond.  Maandelijks discussiëren we tijdens de Club over thema’s die ons bezig houden. Tijdens de intensieve werkweken dompelen we ons helemaal onder en creëren we een gemeenschappelijke taal en jaarlijks werken we naar een publiek toonmoment toe. Deze vaste ateliers en werkweken worden aangevuld door masterclasses i.s.m. KASK drama.

Jong Gewei is een initiatief in samenwerking met Bij’ De Vieze Gasten, VIERNULVIER en KASK. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Gent.