Begeleiders

Haider Al Timimi (1979, Bagdad)

Ich Bin Wie Du (Bart Grietens)

Acteur en maker Haider stroomde via de jongerenwerking van Union Suspecte door tot de vaste kern van het collectief. In 2013 richtte hij het gezelschap Kloppend Hert op dat in 2016 structurele erkenning kreeg. Haider doceerde enkele jaren aan het 7de jaar Woord aan de Kunsthumaniora Brussel en is gastdocent aan het RITCS. Hij geeft workshops aan jongeren met diverse achtergrond voor De Brakke Grond, KVS, Les Halles De Schaerbeek, BRONKS, TransfoCollect. Hij was als speler en danser betrokken in verschillende producties waaronder Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen (2005), Legal/ Illegal (2005), Singhet ende weset vro (2006), Broeders van Liefde (2007), Back to school (2010), Stabat Mater (2002), Layla wa Majnun (2006), Cesena (2011). Hij was al chroreograaf betrokken bij Singhet ende weset vro (KVS, 2005), In welk fabriekske zijt gij gemaakt (KVS, 2005), Het moment waarop we niks van elkaar wisten (2005, Kaaitheater), Bvba Borderline (2009) en Brecht Revue (2009). Hij maakte de voorstellingen Utopeace (2006), Carnival of Guilt (trilogie) (2010-2011), Flor de caña (2010), Ich Bin Wie Du (2012), Total Loss (2013), Bite the hand that feeds you (2014), Layla’s Fool (2016), Utopera (2017), Studio Shehrazade (Arsenaal/Lazarus, 2018), Zero for Conduct (fABULEUS, 2019), Move (on) (tg STAN, 2020). Sinds september 2020 volgt hij ook Jos Verbist op als artistiek leider van Theater Antigone in Kortrijk.

Bart Capelle (1978, Hasselt)

Bart werkt als dramaturg, docent en mentor. Zijn liefde ligt bij werk dat de muren van het theater letterlijk of figuurlijk openbreekt. Werk dat de grenzen doet vervagen tussen professioneel en niet-professioneel, tussen sociaal en artistiek, tussen podium- en andere kunsten, tussen de scene en de wereld. Hij is vast lid van gezelschap Kloppend Hert en van het gelegenheidscollectief Lucida Ra. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met Christophe Meierhans, Karl Van Welden, Anna Rispoli, Peter Aers en Lotte Van den Berg. Hij begeleidde een aantal eindwerken regie aan het RITCS en geeft les aan het zevende jaar Woord van de Kunsthumaniora Brussel. In het verleden was hij als dramaturg betrokken bij voorstellingen van o.a. Marijs Boulogne & Manah Depauw, Action  Malaise, Nieuwpoorttheater, Union Suspecte, Pol Heyvaert, National Theatre of Scotland (UK) en Makeshift Ensemble (IE). Hij is sinds 2020 ook als dramaturg aan de slag bij Theater Antigone in Kortrijk.

 

Georgina del Carmen Teunissen (1980, Nicaragua)

Flor De Cana (Bart Grietens)

Georgina is danseres, choreografe, docente en danscoach. Ze danste oa. mee in producties van Union Suspecte, Jan Fabre, Kendell Geers, Arne Sierens en Wim Vandekeybus. Samen met Haider AL TIMIMI creëerde ze Flor de Caña voor Union Suspecte (2008). Bij de creaties van Kloppend Hert is Georgina steeds betrokken als bewegingscoach. Verder geeft ze hedendaagse danslessen aan volwassenen bij WISPER en is ze begeleider bij Transfo Collect. In 2016 maakt ze voor BRONKS Anxcity: only vampires are afraid of the (spot)light. Voor KunstZ maakt ze de voorstelling No man’s land. Beide voorstellingen vertrekken vanuit het idee om de deelnemende jongeren en hun verhaal een gezicht geven in het brede culturele veld. Bij Kloppend Hert treedt Georgina steevast op als dans- en bewegingscoach. Ze is ook een van de vaste begeleiders van Jong Gewei.

 

Renée Goethijn (1987, Gent)

Renée Goethijn (°1987) volgde de makersopleiding aan het Ritcs in Brussel. Ze tast er de grenzen af tussen theater en beeldende kunst. Haar drieluik To get properly confused you have to put your head underwater/Ufo’s/Two things to do and two more things to do werd geselecteerd voor TAZ Jong Werk 2013. Na haar afstuderen krijgt ze een jaar onderdak in KcNona binnen een jongemakerstraject. Daar werkt ze mee aan Katja Dreyers Kroniek en sluit af met een eigen creatie Reconstruction of the day I left. Samen met nog een aantal andere ex-Ritcsers richt ze in 2014 K.A.K. op, een horizontaal verbond van 17 theatermakers, knutselaars, denkers en andere sjoemelaars. K.A.K. creëert voorstellingen, eenmalige theatrale gebeurtenissen en ontmoetingen. (www.k-a-k.be) Verder was ze gastspeler en –maker bij Bookers&Hookers, maakte in co-creatie met Dries Gijsels No Use For Binoculars (2015) en Totally (2017) bij KWP Pianofabriek en Monty en regisseerde de jongerenproducties, KERET! (Bronks) en The secrets of the universe are hidden under a pile of pigeon poop (Larf!). Ze deed de co-regie in 2019 voor de Kloppend hert &ARSENAAL/LAZARUS productie Studio Shehrazade. Na enkele jaren als vaste begeleidster bij Jong Gewei volgt ze sinds 2020 Haider Al Timimi op als artistiek leider van Jong Gewei. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe voorstelling MANNAHATTA, die in februari 2021 in première gaat in Vooruit Gent.

Arber Aliaj (1990, Tirana)

Film- en theatermaker.

Alican Unal  (1988, Gent)

Theatermaker.